HOME. CONTACT. Contactaţi-ne. Adresă AIM AIM. Home Home. S.C. ASOCIAŢIA PENTRU INVENTICĂ ÎN MECANICĂ S.R.L.
AIM. Despre noi. Produse noi. Instalaţii de gazificare ENER - PLAST. Instalaţii de gazificare SINGAZ-TECH. Microcicloane. Instalaţii de filtrare gaze. Sisteme pulse jet - Modernizare filtre. Sisteme pulse jet  BIO-JET. Adresă. Contactaţi-ne. AIM

Articol  Prototip  Probe finale:

Cercetări privind funcționarea prototipului instalației de gazificare deșeuri de anvelope cu coeficienți mici exces de aer (piroliză)


a) Circuitul biomasei

O şarjă de biomasă măcinată este introdusă în vasul de alimentare al alimentatorului cu biomasă. Aceasta este trimisă pulsatoriu, cu viteză mare şi intră tangenţial în ciclonul reactorului. Aici ea este încălzită, practic instantaneu, la temperatura de piroliză (450 – 6000C) ulterior la partea inferioară a tubului central la temperatura necesară gazeificării (800-10000C).

Cantitatea de abur necesară reacţiilor chimice de gazeificare se va obţine din umiditatea conţinută de biomasa introdusă în proces, care în acest scop nu se va mai usca.

Mangalul (char) şi gudroanele care se separă sunt oxidate de aerul care se introduce odată cu biomasa; cenuşa curge odată cu nisipul şi este separată de nisip în ciclonul superior şi apoi într-o secţiune separată a filtrului cu saci. Fluxul de gaze fierbinţi - sub efectul presiunii create de acumularea lor în tubul central – parcurge stratul de nisip curăţindu-se iese prin conducta de evacuare a gazelor din camera de ardere, şi intră în coloana de răcire. Aici are loc condensarea vaporilor organici cu formarea de bio-oil care se scurge într-un rezervor. Gazul necondensat (în principal un amestec de hidrogen cu oxid de carbon: singaz) se curăţă suplimentar într-un filtru cu saci.


b) Circuitul nisipului

Fluxul de nisip este realizat in circuit inchis. Nisipul parcurge reactorul de sus în jos pulsatoriu, în concordanţă cu pulsurile de aer comprimat din alimentatorul de nisip care trimite nisipul înapoi la partea superioară a reactorului. Pe parcursul său, nisipul realizează separarea particulelor solide şi gudroanelor din fluxul gazelor de piroliză şi transportul lor şi al cenuşei rezultată în camera de ardere cu viteză mare în ciclonul superior, unde nisipul se separă de impurităţi. Impurităţile împreună cu aerul comprimat purtător, ajung în filtrul cu saci unde sunt reţinute.

Instalaţii de gazeificare
DESCRIERE FUNCŢIONARE


1 reactor  

2 dispozitiv pulse jet alimentare biomasă

3 dispozitiv pulse jet transport nisip

4 arzător

5 condensator

6 filtru cu saci

7 ciclon superior

8 rezervor bio-oil


Proiectul va fi continuat prin realizarea unui model demonstrativ. Acum suntem în căutarea unor parteneri pentru depunerea lui la unul dintre programele disponibile în 2007

PROGRAM DERULARE PROIECT
DETALII PROIECT
Dispozitiv pulse jet alimentare
Dispozitiv pulse jet transport nisip
Element 
de condensare
Arzător
Automat
programabil


Vă mulţumim pentru interesul acordat

Dacă sunteţi interesaţi în acest parteneriat, CONTACTAŢI-NE!

Prezentare proiect program INVENT.pdf Prezentare proiect program INVENT. Articol proiect gazeificare.pdf Articol de prezentare. Despre noi

Înapoi...