HOME. CONTACT. Contactaţi-ne. Adresă AIM AIM. Home Home. S.C. ASOCIAŢIA PENTRU INVENTICĂ ÎN MECANICĂ S.R.L.
AIM. Despre noi. Produse noi. Instalaţii de gazificare ENER - PLAST. Instalaţii de gazificare SINGAZ-TECH. Microcicloane. Instalaţii de filtrare gaze. Sisteme pulse jet - Modernizare filtre. Sisteme pulse jet  BIO-JET. Adresă. Contactaţi-ne. AIM

Articol  Prototip  Probe finale:

Cercetări privind funcționarea prototipului instalației de gazificare deșeuri de anvelope cu coeficienți mici exces de aer (piroliză)


INSTALAŢII CU MICROCICLOANE

AIM oferă:
- Soluţii patentate pentru microcicloane industriale şi auto;
- Microcicloane din mase plastice;
- Soluţii de instalaţii industriale sau filtre auto cu microcicloane;

- Filtre industriale şi filtre auto cu microcicloane din mase plastice.

Pentru prima dată în lume s-au realizat microcicloane cu diametrul activ mai mic de 30 mm, fără pericol de colmatare a ciclonului, ceea ce a permis creşterea substanţiala a gradului de filtrare.

Treptele de filtrare industriale s-au montat pe mese vibrante pentru creşterea gradului de siguranţă împotriva colmatării.

Gradul de filtrare la cicloanele industriale este de peste 99,9% la un diametru median al prafului de 3µm. Căderea de presiune de 100 mm col. apă se atinge la un debit de 5-6 m3/h pe un ciclon. Modulele realizate curent au 1000 de microcicloane, montate în două filtre pe aceeaşi masă vibrantă, dar numărul lor poate fi cel puţin dublat. Pentru cicloanele auto gradul de filtrare în condiţii standard de probă este de peste 99% la filtrele fără ventilator de evacuarea prafului şi de peste 99,6% la cele cu ventilator de evacuare praf. Aceste filtre echipate cu cartuşe filtrante din hârtie depăşesc uşor gradul de filtrare de 99,9% cu o durată mare de viaţă a cartuşului filtrant.

Avantaje: Praful recuperat rămâne curat fiind uşor de reutilizat, uzura nesemnificativă a microcicloanelor asigură acestora o durată mare de funcţionare.

Utilizări curente: recuperarea făinii în morărit sau silozuri, recuperarea materiilor prime în industria metalurgiei neferoaselor şi feroaselor şi, în general, în circuitele de ventilare de orice tip în care temperatura gazului să fie max. 1200 C.

Instalaţii cu microcicloane
Detaliu Instalaţie de Filtrare cu Microcicloane Vibrante
Microcicloane