HOME. CONTACT. Contactaţi-ne. Adresă AIM AIM. Home Home. S.C. ASOCIAŢIA PENTRU INVENTICĂ ÎN MECANICĂ S.R.L.
AIM. Despre noi. Produse noi. Instalaţii de gazificare ENER - PLAST. Instalaţii de gazificare SINGAZ-TECH. Microcicloane. Instalaţii de filtrare gaze. Sisteme pulse jet - Modernizare filtre. Sisteme pulse jet BIO-JET. Adresă. Contactaţi-ne. AIM

Articol  Prototip  Probe finale:

Cercetări privind funcționarea prototipului instalației de gazificare deșeuri de anvelope cu coeficienți mici exces de aer (piroliză)


Este cunoscută tehnologia de realizare a filtrelor de aer cu saci. Ea este o tehnologie matură, fiind, datorită performanţelor realizate, cea mai utilizată tehnologie pentru reţinerea particulelor solide din gazele tehnologice sau din aer. Totuşi, datorită preţului lor destul de ridicat, filtrele cu saci constituie investiţii relativ importante.

În România şi în celelalte ţări central şi est europene există o mulţime de filtre vechi de aer, industriale, cu saci sau cu cartuşe filtrante. Creşterea performanţelor lor la nivelul realizărilor de vârf ar constitui o posibilitate uşoara de conformare la noile cerinţe severe privind nivelul acceptat al emisiilor. Astăzi performanţele filtrelor vechi privind gradul de filtrare au crescut datorită largului acces la materialele performante pentru pânza de sac. Astfel, aceste performanţe se pot situa uşor la nivelul realizărilor mondiale de vârf. Desigur că, cu cât este mai performantă pânza de sac, cu atât mai mai mare este şi preţul ei.

Din nefericire, sistemele de scuturare ale sacilor nu sunt la fel de performante. Ele realizează o scuturare ineficientă ducând la colmatarea rapidă a sacilor şi la necesitatea schimbării lor rapide. La aceste filtre sunt uzuale perioade de 1-2 luni între schimbarea sacilor, adică de 10-20 de ori mai mici decât ale filtrelor performante. Costurile de exploatare sunt deci mari.


În cadrul unui contract de modernizare a unor astfel de filtre vechi care lucrează în condiţii grele pentru desprăfuirea gazelor tehnologice la nişte cuptoare de topit baterii de plumb uzate S.C. AIM S.R.L. a realizat şi pus în funcţiune o instalaţie pulse-jet de scuturare a filtrelor cu performanţe deosebite obţinute prin:

Rezultatul: a fost deja pusă în funcţiune o instalaţie complet automată, cu un grad mare de supleţe în alegerea parametrilor funcţionali, necesitând presiuni şi debite mici de aer comprimat pentru scuturarea unui mare număr de saci / diafragmă.

      Instalaţii pulse jet   
pentru modernizare filtre  
FILTRE AER CU SACI, CARTUSE FILTRANTE, SUFLARE INVERSĂ, PULSE JET, 
ELECTROVALVE, SUPAPE ELECTROMAGNETICE


MAI JOS ESTE PREZENTATĂ OFERTA NOASTRĂ PRIVIND ECHIPAMENTELE PULSE JET INTEGRATE ÎN RFEZERVORUL DE AER PENTRU MODERNIZAREA FILTRELOR DE AER CU SACI SAU CU CARTUŞE FILTRANTE, DE ASEMENEA PENTRU ECHIPAREA FILTRELOR NOI

INSTALAŢII PULSE – JET 
DESTINATE REVITALIZĂRII FILTRELOR VECHI CU SACI
VEDERE GENERALĂ A ECHIPAMENTULUI PULSE JET PE STAND


FONDUL PROBLEMEI


REZOLVARE


În plus, cantitatea de manoperă consumată pentru curăţarea şi menţinerea lor în funcţionare este foarte importantă, iar condiţiile de muncă sunt grele. Oamenii trebuie să lucreze cu mască şi nu sunt complet feriţi de pericolul intoxicării cu praf. De aceea sunt dese situaţiile când aceste filtre sunt scoase din uz sau folosite cu mari intermitenţe.

ŢEVI 
DE 
INSUFLARE 
MONTATE 
PE 
UN 
FILTRU 
VECHI 
MODERNIZAT
AUTOMAT 
DE 
SETARE 
A 
TIMPILOR 
DE 
IMPULS 
ŞI 
PAUZA 
DINTRE 
PULSURI